Vene vesille ja haukkikalaan....

Lauantanai 8.4 oli tämän vuoden ensimmäinen kalareissu. Itseasiassa tarkoitus oli jo mennä viikkoa aiemminkin mutta perhekorttini skippasi reissun viikolla eteenpäin. Ehkä oli hyväkin siirtää reissua viikolla kun kaikki kalapaikat ei varmaankaan olisi ollut ns.auki tuolloin. Yleensä kevään ensimmäiselle reissulle on polte niin kova ettei malta housuissa pysyä mutta nyt jotenkin fiilis oli aika vaisu. Toki oli hienoa päästä kalaan mutta ei sellaista hinkua, että lossia odotellessa pitää ensi heitot heittää lossirannassa. Näinkin on käynyt.
Olin Tommin kanssa liikenteessä ja saimmekin veneen veteen yhdeksän hujakoilla. Nopeasti välineet heittokuntoon ja siirtymä kalapaikalle. Ehdittiin varmaan kymmenen minuuttia viskoa kun Tommi ilmoitti keulasta" Kala" . Kalan irroitus onnistui nopeasti ja kala jatkoi matkaansa ja me kalastusta. Samaisesta lahdesta saimme vielä molemmat kolme kalaa, jotka olivat painoltaan 2-3 kilon kaloja. Toki yksi "Tukki" kävi haistelemassa X-busterin perää hyvinkin läheltä mutta kala teki minulle niin usein tapahtuneen perääntymisen. Eihän ne nyt minun uistimeeni...kokoa tuolla kalalla oli reilu metri eli ihan mainittava kala olisi ollut. No, jatkoimme kalastusta vaihtelemalla paikkoja rauhallisesti kuitenkaan mitään saamatta. Liekö tuulessa vika joka yltyi ja samalla sotki kalojen syöntihalukkuuden vai muuten vain hiljainen hetki.
Pieni evästauko ja soitto "Porin Jampoiille" syökö siellä kala vai mies? Heillä oli ollut varsin samanlainen päivä kuin meilläkin, pieniä haukia ilman isomuksien näkemistä. Tosin heillä olikin sitten sunnuntaina olleet tähdet kohdillaan, molemmilla kun isomukset komisteli heidän kanssaan kuvissa.
Kalastimme vielä Tommin kanssa pienen tovin. Kokeilimme aavistuksen syvemmältä kuin aiemmin ja se sitten antoikin minulle noin vitosen hauen. Tämä olikin niin innokas nappaamaan PigShadiä, että se löytyi kitusista syvältä poikittain. Valitettavasti tämä hauki ei jatkanut sukuaan kevään edetessä vaan päätyi meille fileinä ruokapöytään. Päivä alkoi jo riittää. Pikaisesti vene ylös ja nokka kohti kotia. Hieno reissu. Kiitos Tommi seurasta. Seuraavan kerran vesillä pääsiäisenä ja siitä sitten myöhemmin .....

Kevät virnistää Tommilla