Janne's blog

Vene vesille ja haukkikalaan....

Lauantanai 8.4 oli tämän vuoden ensimmäinen kalareissu. Itseasiassa tarkoitus oli jo mennä viikkoa aiemminkin mutta perhekorttini skippasi reissun viikolla eteenpäin. Ehkä oli hyväkin siirtää reissua viikolla kun kaikki kalapaikat ei varmaankaan olisi ollut ns.auki tuolloin. Yleensä kevään ensimmäiselle reissulle on polte niin kova ettei malta housuissa pysyä mutta nyt jotenkin fiilis oli aika vaisu. Toki oli hienoa päästä kalaan mutta ei sellaista hinkua, että lossia odotellessa pitää ensi heitot heittää lossirannassa. Näinkin on käynyt.

Continue Reading

500:n Buster jerkin kokoelma

500:n Busterin rajapyykki saavutettu. En usko, että tässä on läheskään kaikkia mahdollisia Buster värejä mutta luulisin suurimman osan ainakin olevan. Tiedossani on muutamia värejä joita olen yrittänyt haalia mutta uskomattoman vaikeata niiden saaminen on.
Ensi viikonloppuna edessä jälleen yksi vuoden kohokohta kun keräilijä pääsee Ruotsiin messuilemaan. Aiemmin messuilta on löytynyt hyvin uusia värejä kokoelmaan mutta tänä vuonna taitaa tulla uusien värien puolesta rauhallisempi messureissu. Tämän vuoden ns.perusvärit löytyy jo kokoelmasta.

Continue Reading

Buster jerk Salt water esittelyssä

Salt water mallit olivat esillä keväällä Ruotsin kalastusmessuilla. Siellä itselleni ensi hypistelyt kyseisiin tuotteisiin.
Nämä sea water mallit on varustettu paksummalla runkolangalla, meriveden kestävillä koukuilla sekä kestävällä nano pinnotteella, siinäpä suurimmat eroavuudet tavallisiin Buster jerkkeihin. Painokin on pysynyt samana.

Continue Reading

Klubireissu helteisissä merkeissä 5.5-8.5.

Olipahan reissu. Pienet hauet sekä rusketusraidat olivat ainoat "saavutukset "mitä neljän päivän reissusta jäi käteen. Harvoin näin hyvää hellejaksoa sattuu kalareissun kohdalle toukokuun alussa. Joka päivä taisi lämpömittari kavuta yli kahdenkymmenen asteen. Olisipa juhannuksenakin näin komeat säät. Jokainen joka vähänkin on pyytänyt haukea, tietää, että kirkas auringonpaiste sekä tyyni keli on hauenkalastajan painajainen. Hauet ovat todella varovaisia, nokat turpeessa.

Continue Reading

Haukkiklubin kevätreissu lähestyy

Tässä taitaa olla takana jo kolme viikkoa kun olen viimeksi ollut kalassa. Tällä välin keli on muuttunut merkittävästi, kylmästä lämpimään.. Silloin hauenkutu oli vasta alkamassa ja nyt se taitaa jo suurimmalta osalta haukia olla jo ohikin mutta ei anneta sen häiritä. Lisää aurinkorasvaa vaan naamaan. Kalasää on muodostumassa lähes perinteikkääksi klubireissusääksi eli aurinkopläkäksi. Tuulta on tosiaan luvattu peräti 3-4 m/s eli aika hienossa kelissä mennään.

Continue Reading

Kympin ylitys Haukkiklubin Busterilla

Keväinen hauenkalastussesonki on nyt parhaimmillaan. Isojakin kaloja voi tavata siimanpäässä kuten kävi J.Heleniukselle viime viikolla. Janne saikin pariin päivään viisi yli kahdentoistakilon haukea pyörähtämään veneessä, suurimman ollessa tämä 13,65 kiloinen Haukkiklubi-värillä saatu hieno hauki. Janne Helenius on varsinainen "suurhaukimagneetti"

15.4.2016
Hauki: 13,65kg
Onnittelut Janne Heleniukselle komeasta hauesta.

Continue Reading

Pages

Subscribe to RSS - Janne's blog