Syksyn ensimmäinen haukireissu

Tuli mahdollisuus lähteä Porin poikien Jarin ja Juuson (Team Hide Hook) kanssa kalaan ja sehän tilaisuus piti käyttää hyväkseen. Itselleni reissu oli vasta syksyn ensimmäinen jolla kalastaisin pelkästään haukea. Jari ja Juuso oli pommittanut koko syksyn isojen haukien kuvia faceen ja kännykkään joten odotuksia oli ladattu reissuun aikalailla. Mökille majoituttuamme lähdimme kokeilemaan olisiko hauki purulla. Aika nopeasti kävi selväksi ettei hauki ollut halukas puremaan uistimiamme. Muutama tärppi sieltä täältä ja muutama pienehkö hauki ylöskin asti. Liekö keli sitten vaikuttanut hauen aktiivisuuteen? Jotenkin tuo auringonpaiste ja tuulen puuttuminen tuntuu seuraavan minua ihan tosissaan. Tälläisiä reissuja on takana useita.
Pitkän päivän päätteeksi illansuussa alkoi pieni hetkellinen syöntipiikki. Jari onnistui ronkkimaan kaislasta isomuksen näytille. Eihän se kuitenkaan uistimeen iskenyt vaan kävi pyörähtämässä veneen vieressä. Kympin kala varmasti. Tovi samaa kohtaa kalastettuamme Jari sai kuin saikin houkuteltua astetta pienemmän kaveruksen veneeseen asti. Ei se hirveästi lohduttanut kun aiemmin oli tarjolla isompaakin. No, ensimmäinen päivä takana ja mahdollisuus oli heti isoon kalaan.
Aamulla toivoimme, että päivän mittaan alkaisi hiukan tuulemaan jotta kala ei olisi niin arka. Tämäkään toive ei toteutunut eli kalastimme jälleen tyynessä ja kirkkaassa auringonpaisteessa. Samanlainen päivä oli tulossa. Sama käsikirjoitus kun aiemmin kaloja ja tärppejä sieltä täältä. Auringon laskiessa puidenlatvojen taakse alkoi taas selkeä syöntipiikki. Jari onnistui taas nappaamaan reilun seiskan hauen sekä karkuuttamaan arvoitukseksi jääneen "ison" tärpin. Itse keskityin pienempiin kaloihin. Esim. metrikalan saaminen on ollut itselläni työn ja tuskan takana.
Kolmas päivä meni kuten edellinenkin. Tosin iltasyönti oli poissa tai olimme vain jossain hauettomassa paikassa tuolloin. Itse kokeilin päivän aikana itselleni uutta tuttavuutta Hide Hook:ia uistinta. Aika hauska peli. Sopii kaverille joka heittää heitot "vähän"pitkäksi kaislaan. Itse sain sillä hetkessä viitisen kalaa, heitto kaislaan ja hidas kelaus toimi hyvin. Yllättävän hyvin se tartutti hauetkin. Jari vei tälläkin uistimella pitemmän korren saadessaan reilun vitosen kalan,
Sunnuntaina olin vesillä vain kolmisen tuntia. Ehdin saada siinäkin ajassa kelpo opetuksen hauenkalastuksesta kun Juuso keulassa ja Jari perässä kyykytti minua tosissaan. Keulaan taisi tulla kolme yli nelosta ja peräänkin taisi tulla yksi vitonen. Itse keskellä jäin tärpittä. Lisäksi Juusolla oli vielä järjetön tärppi mutta sinne jäi.
Yhteenvetona koko reissusta, isot kumit toimi hyvin kun vain oikea hetki löytyi, itse sain reilun kutosen tuolla omaväri Busterilla. Vaikka päivät oli aikamoista odottelua niin kuitenkin saimme noin 20 haukea veneeseen joka päivä paitsi sunnuntaina joka jäi lyhyehköksi. Mukavaa oli ja uusiksi otetaan varmasti. Ei aina voi olla pläkä, aurinkosää.......